Minden ami báb és mese...

Bábos Mesekuckó, az értékes együttlét

2018. okt 20.

5+1 dolog, ami boldoggá tesz

írta: Bábos Eszter
5+1 dolog, ami boldoggá tesz

gyerekkel vagy nélküle...

Itt az ősz, borongósabb az idő és hamarabb sötétedik. Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy most is minden a legnagyobb rendben van. Most is sok minden akad, ami boldoggá tesz minket, akkor is, ha fáradtnak érezzük magunkat.

1. A mozgás, a sport felszabadít ! Oldja a feszültséget, levezeti a felgyülemlett energiákat. Jó idő esetén érdemes "kiszaladni" a világból - futni egyet a szabadban - míg gyermekünk biciklire pattanva velünk tarthat. Ha hűvös, esős idő van, akkor sem kell feladni a mozgást. Egy 20 perces torna, hancúrozás, csiki-parti, lépcsőzés, vagy az X-box mozgásos játékaiba való részvétel nem csak a mozgás által tesz majd boldoggá, hanem a közösen eltöltött értékes idő élményével is gazdagíthat minket.

...
Tovább Szólj hozzá

játék sport mese gyermek boldogság báb pihenés mozgás estimese érzelmi feszültség

2018. okt 14.

Mit fejleszt a báb, a mese?

írta: Bábos Eszter
Mit fejleszt a báb, a mese?

log_mesemondolany11a_1.jpg10 éve indult útjára Wekerléről a mára már védjegyessé vált Bábos Mesekuckó baba-mama foglalkozás, mely komplexen magában foglalja a bábos mesét, mozgást, zenét és alkotást, mindent épp annyi időre, melyet a 1,5-4 éves babák befogadni képesek.

Babos Eszter, 4 fiú gyermek édesanyja, óvoda pedagógusi tapasztalatát és bábos múltját összeillesztette az anyaság nehézségeivel, így született meg egy olyan módszer, melynek segítségével "lelassulhatunk" gyermekeinkhez, és értékes együttlétben élhetjük át a foglalkozás minden fejlesztő hatását.

two_is_better_than_one.png

Mára országszerte több mint 20 foglalkozásvezető több mint 40 helyszínen, a hét minden napján több időpontban is várják a baba-mama párokat, hétről hétre új bábos meséikkel ...

Tovább Szólj hozzá

gyerek báb bábozás bábos mesekuckó játék bábbal beszédfejlesztés bábokkal mit fejleszt a báb?

2018. aug 16.

Hazaút Portugáliából

írta: Bábos Eszter
Hazaút Portugáliából

Nagycsaládunk kis regényének utolsó fejezetéhez érkeztünk.

Bizony, elérkezett hazaindulás napja is.

img_e4900.JPG

Kora reggel még nem volt terv. Próbáltuk húzni az időt, kihasználni minden kis pillanatot az ottmaradásra.

Reggeli nagy bevásárlásra nem volt szükség, mivel mindenünk volt még. Csak friss pékárúért szaladtunk le a boltba.

A pakolást négy gyerek mellett már rutinfeladatként élem meg, gyorsan, tervszerűen történik. A táskákból kiborítottuk a homokot, mely rejtélyes módon minden csukott bőröndbe belekerült, majd rövid válogatás után bekerültek a tiszta és szennyes ruhák a helyükre.

A rengeteg gyűjtött kagylókból a gyerekek kiválasztották, melyekről nem szeretnének lemondani, azokat szintén gondosan bepakoltuk.

...

Tovább Szólj hozzá

2018. aug 14.

Utazás Portugáliába 4 gyerekkel és 1 nagymamával - utolsó teljes nap

írta: Bábos Eszter
Utazás Portugáliába 4 gyerekkel és 1 nagymamával - utolsó teljes nap

Hirtelen érkezett meg az utolsó előtti napunk. Mint egy nem várt vendég, aki egyszer csak betoppan. És ha már megérkezett, akkor természetesen foglalkozni kell vele.

Reggeli közben végiggondoltuk a hátralévő időnket. Az utolsó nap valószínű már nem lesz fürdés az óceánban, hiába este indulunk csak, hiszen a szállást 10-11-ig el kell majd hagyni, és a homokos, sós vizet nem lesz hol lemosni magunkról. Vagyis a mai teljes napot a víznek szenteljük! Utazás nélkül.

Így hát elhatároztuk, hogy ismét felkeressük a hőn szeretett öblünket. Mintha a váratlan vendéget körbe szeretnénk vezetni a leggyönyörűbb helyeken a környékünkön.

38746710_1084788998342935_298341510850543616_n.jpg

Nem sikerült korán indulnunk, de még apály idején értünk a partra a szokásos ...

Tovább Szólj hozzá

utazás utazás gyerekkel Portugália

2018. aug 11.

Fuseta, a hullámok királynője

írta: Bábos Eszter
Fuseta, a hullámok királynője

Előző este (melyről itt olvashatsz) a koktélozás után megbeszéltük, hogy ha már Portugáliában vagyunk, az óceánon kívül adunk egy kis történelmet és kultúrát is a gyerekeknek, akár akarják, akár nem. Akár 40 fok van, akár nem. - Ez van, ha a szülők kapnak egy kis szabadidőt, rögtön a következetes nevelés mintaképei lesznek :D

Fogadalmunkhoz híven, újra kocsiba ültettük a családot, irány Silves, mely városon még jól látszanak a mór uralom jelei.

A városról itt olvashattok többet. Érdemes.

Első utunk a katedrálishoz vezetett, melyhez rengeteg lépcsőt kellett megmásznunk. Nekünk ez nem okozott gondot, de a nagymamát a párás meleg levegővel együtt ez azért kicsit lelassította. Viccesen meg is jegyezte, hogy úgy látszik ...

Tovább Szólj hozzá

tenger gyerekkel nyaralok Fuseta

2018. aug 09.

Benagil, drága Benagil!

írta: Bábos Eszter
Benagil, drága Benagil!

Benagilt látni kell.. Benagilt érezni kell... Benagil öbleire szánni kell időt...

A tegnapi meleg naplemente az öbölben, az un. fényképészeti "kék óra" megélése az óceánparton, a béke, a csend, mind arra sarkallt Bennünket, hogy ma egy viszonylag korai ébresztőt fújjunk, és visszatérjünk.

Viszonylag korait... hiszen valamiért 9 előtt sosem sikerül kikecmeregnünk az ágyból.

Szigorú voltam, és a reggeli kakaó és kávé után reggeliztetés nélkül mindenkit kocsiba ültettem, és irány Benagil.

img_5080.JPG

Nem kis meglepetésünkre óriási sor állt minden telt parkoló előtt, és hát nekünk két autót is le kellett állítanunk. Anyósom két gyerek kíséretében kiugrott hát a kocsiból, hogy beálljon a hajó jegy árusító kígyózó ...

Tovább Szólj hozzá

2018. aug 08.

Portugália 4 gyerekkel - 4. rész Pera, Benagil először

írta: Bábos Eszter
Portugália 4 gyerekkel - 4. rész Pera, Benagil először

Július 31. kedd.

Az előzményekről itt olvashatsz , illetve a Négy fiúval az élet facebook oldalon.

A reggelt azzal indítottuk, hogy férjjel kettesben Faro-ba utaztunk, ugyanabba az autókölcsönzőbe, ahonnan a kis autót már béreljük. Elmondásuknak eleget téve interneten lefoglaltunk még egy autót, egy 5 személyest, mivel már a kisebbek kirepültek.


Azt tudtam, hogy 5 személyes lesz, de azt nem, hogy milyen autó. Annyira nem voltam oda az ötletért, hogy egy idegen országban egy idegen autót vezessek. Talán ha divatos ruhákat kellett volna bérelni, és azokban flangálni egy hétig, na az vágyakozással töltött volna el. Na de az autó, bevallom, kicsit féltem.

Aztán megláttam! Majd bele ültem! És szerelem lett első látásra! Még sosem ...

Tovább Szólj hozzá

2018. aug 07.

Portugália négy gyerekkel és egy nagymamával - 3. rész avagy tippek a tengerpartra

írta: Bábos Eszter
Portugália négy gyerekkel és egy nagymamával - 3. rész avagy tippek a tengerpartra

Július 30 hétfő

A reggel ismét lustán indult, és természetesen a boltba menetellel kezdődött. A legkisebb boldogan tudta meg, hogy a vacsira kirendelt hamburgerét megeheti reggelire. Nem emlékezett az éttermi kalandból semmire. Szerinte ő ott sem volt. Most viszont jól indult a napja.

Eldöntöttük, hogy ma Albufeira partjának másik oldalát fedezzük fel, hiszen annak látványa messziről is lenyűgöző. A téglaszínű hordalék hegyek, a színpompás tenger, a vörös színű homokos part... Neki is vágtunk, de mindenhol nyomorgó tömeg, öböl nélküli hosszú partszakasz, és viszonylag nyugodt víztükör tárult elénk, így rövid haditanács után úgy döntöttünk, az előző napi öblünket keressük fel, apály lévén, a szárazföldön ...

Tovább Szólj hozzá

2018. aug 06.

Portugália négy gyerekkel és egy nagymamával 2. rész

írta: Bábos Eszter
Portugália négy gyerekkel és egy nagymamával 2. rész

Albufeira partjainak felfedezése

Július 29. vasárnap.

Sokáig aludtunk, az utazás mindenkit kimerített. Aki korábban felkelt, az csendben olvasott.

Katt ide, hogy megtudd, miért voltunk fáradtak: Portugália négy gyerekkel 1. rész.

Míg a többiek még pihenték az utazás fáradalmait, a két legkisebbel lementünk a közeli Intermarché-ba, ahol csodálkozva tapasztaltuk meg a narancslét frissen facsaró gépet. Egy gyerek adogatta a narancsokat,
egy pedig alá tartotta a fél vagy egy literes palackokat, és nyomta a gombot, hogy a gép dolgozzon. A gép benyelte sorban a gyümölcsöket, majd egy "fruit-ninja" mozdulattal ketté vágta. A fél narancsokat ezután összenyomta két oldalról és máris csurgott a friss narancslé. 1 liter frissen facsart narancslé 3 eu.-ba került.

img_4712-1.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

utazás utazás gyerekkel Portugália árnyképek homokba

2018. aug 05.

Portugália négy gyerekkel és egy nagymamával 1.rész

írta: Bábos Eszter
Portugália négy gyerekkel és egy nagymamával 1.rész

Egy kis életmesét írnék le nektek a következő napokban. Az élet egy nagy mese, rendkívül jó fordulatokkal és dramaturgiával. Éljétek meg a meséiteket! :)

július 28. szombat.

Délben indulunk, irány a reptér!
A gyerekek először utaznak repülővel, így az izgalom a tetőfokára hágott. A reptérig átbeszéltük mire számítsanak,
természetesen kicsit misztifikáltuk, mert nekünk is kijár az öröm, hogy végre érdeklődve hallgatnak, és egy nyomozós filmben érezhetik magukat. (Többször kitértünk a biztonsági ellenőrzésre, az átvilágításra, a zsebek kipakolására, a biztonsági kapuk véletlenszerű becsipogására, és felhívtuk a figyelmüket, hogy a pisztolyokat, késeket és baltákat hagyják a kocsiban. A legkisebbet is sikerült ...

Tovább Szólj hozzá