Mini interjú Kulcsárné Szendrődi Szabinával

Talán sokunknak ismerősek a Bábos Mesekuckó baba-mama foglalkozások, melyet Babos Eszter 2008-ban hozott létre. 

Azóta lassan már eltelt 16 év, és a foglalkozás egy országos hálózattá nőtte ki magát, hiszen egyre több igény lett a bábos mesés foglalkozásokra.

log_mesemondolany11a_1.jpg

Induló mini interjú sorozatunkban szeretnénk bemutatni a jelenlegi foglalkozásvezetőket. Nem hivatalos bemutatkozásra kell számítani, hanem közvetlen hangulatú beszélgetésre, melyből kirajzolódik, hogy miért is választották ezt hivatásuknak, mit is nyújt nekik és a hozzájuk érkező családoknak, gyerekeknek ez a bábos, mesés program.

Ha pedig valakiben olvasás közben felmerül a vágyakozás, hogy ő is szeretne ebbe a mesevilágba belecsöppenni, akkor itt, ezen az oldalon tud jelentkezni Bábos Mesekuckó foglalkozásvezetőnek. A képzés 5 havonta indul, ahová szeretettel várják a gyermekeket, bábokat és meséket kedvelő érdeklődőket, akik saját időbeosztásban, kreatív munkát szeretnének végezni, akár család, kisgyermek mellett.

handy_beauty_tips.png

Elsőként Kulcsárné Szendrődi Szabinával beszélgettünk, aki Dunaharasztin, Dunavarsányban és Taksonyban tart Bábos Mesekuckó foglalkozásokat a kicsiknek és nagyobbacskáknak is, egészen kisiskolás korig.

 3 éve indítottad az első Bábos Mesekuckó foglalkozásodat. Milyen volt az indulás két kicsi gyermek mellett?

Szabina: Akkor még Gyesen voltam a legkisebbel, így vele együtt kezdtem el kiépíteni a foglalkozásokat. Előfordult, hogy eljött velem, és így ő is részese volt mindannak, amit a többi kisgyermeknek is nyújtottam. Persze ők otthon is látták a bábos meséket, volt mikor egy héten ötször is megnézték. Most is velem tartanak, de már az ovisoknak való foglalkozásokra, sőt, hívják a barátaikat is. Annak ellenére, hogy van aki már iskolás, nem tudják elengedni a Bábos Mesekuckót, annyira szeretik a megelevenedő bábos meséket.

f02-033n.jpg

 Az elmúlt három Mesekuckós évben volt e "legemlékezetesebb" pillanat? Ki tudnál-e egyet emelni?

Több is van. De talán azt emelném ki, mikor egy nagy álmom teljesült a Mesekuckón. Ahol élek, gyakran láttam az utcán egy hármas ikerpárral sétálni egy anyukát, és vágy ébredt a szívemben, hogy "De jó lenne, ha egyszer eljönnének Mesekuckóra!". Ezekután nem sokkal pedig egyszercsak megjelentek nálam. Nagyot dobbant a szívem, óriási élmény volt látni, ahogy az anyuka mindhármukra figyel, segít nekik. Persze ilyenkor én is, mint foglalkozásvezető, besegítek. Örültem, hogy engedték, hogy becsatlakozzak, hiszen mondjuk egy kézműveskedésnél két kézzel a hat kéznek segíteni nem olyan egyszerű.

 Ha már a legemlékezetesebb dolgoknál tartunk, volt -e esetleg egy emlékezetes, vagy különleges helyszín, ahol tartottál foglalkozást? 

Több nagyon különleges helyszínem is volt, de talán ami a szívemnek legkedvesebb, minden évben meghívást kapok az OGYM (Országos Gyermek Misszió) táborába, ahol több mint 200 kisgyermek táborozik. Ott bábozhatok a gyerekeknek, ez nem csak nekik, de nekem is ajándék, megtiszteltetés. Ezt várom talán a legjobban minden évben. Ez részemről egy szolgálat. Látni a csillogó szemeket, felejthetetlen. A bábos mese után kipróbálhatják a bábokat, és olyan türelemmel, finoman adják kézről kézre azokat. Öröm velük lenni minden nyáron.

dsc_0035.JPG

 Mit ajánlanál azoknak, akik gondolkodnak már azon, hogy Bábos Mesekuckó foglakozásvezető legyen.

Aki szereti a gyerekeket, és ott van a vágy a szívében, hogy Mesekuckót tartson, akkor el ne engedje! Ez egy fajta szabadság, ami kreativitást szabadít fel!

Rengeteg kincs van ebben, egy támogató rendszert, fejlesztést nyújl. Amíg az ember nem próbálja ki, addig el se tudja képzelni, úgy hogy próbálják ki, mert nem tudják mit veszítenek.ezt tudom tanácsolni. Ha nekem sikerült, akkor sikerül másnak is. Én ebből élek, hogy Mesekuckót tartok egész héten.

Akinek kisgyereke van, annak különösen ajánlom, mert így meg lehet tartani a család - munka egyensúlyt. Jut idő a saját gyermekek külön óráira, nem rohanásból állnak a hétköznapok. Akinek kisgyermeke van, annak ez aduász! Nekem nagyon sokat segít, hogy ebben dolgozhatok.

 

 Már csak egy kérdésem van, hol találnak meg téged a szülők és hogy tudnak bejelentkezni hozzád?

Hétfőn és csütörtökön Dunaharasztin, a Művelődési házban tartok foglalkozást 10.00. órától a kicsiknek, szerdán pedig 17.00.-tól az ovisoknak és kisiskolásoknak. Dunavarsányban szerdánként 10.00. órától várom a kicsiket, ott a helyszín lehet változni fog, érdemes figyelni az eseményeket. Taksonyban, a Művelődési Házban vagyok még péntekenként 10.00. órától.

Nincs szükség bejelentkezésre, szeretettel várok mindenkit a foglalkozásokon.  A Bábos Mesekuckó Szabinával FB oldalon illetve a Bábos Mesekuckó fő FB oldalán lehet követni az eseményeket.

Szeretettel várok mindenkit.