Minden ami báb és mese...

Utolsó kommentek:

Bábos Eszter 2018.08.07. 21:02:51

Holnap már olvashatjátok is :) Kövessétek itt, vagy a Négy fiúval az élet facebook oldalon.

Bejegyzés: Portugália négy gyerekkel és egy nagymamával - 3. rész avagy tippek a tengerpartra

Szandi118 2018.06.19. 15:32:03

Nagyon jó írás! Gratulálok hozzá!

Bejegyzés: Mona Lisa és a didaktikus mesék

Vödör1 2018.04.26. 16:17:35

@Skywatcher: nem mindenki programozó, és nem is kell mindenkinek annak lennie.

Bejegyzés: Tiltsam vagy engedjem? - korunk gyermekei és az elektronika

Skywatcher 2018.04.26. 12:22:58

Ez egy furcsa kérdés. Én 6 évesen megkaptam a C64-emet, szinte elsőként a környéken, osztályban, stb. Aztán persze rá 1-2 évre már a tehetősebbek mindegyikének volt. Előszört csak játszottunk rajta, éjjel nappal, gyilkoltuk a joystickokat. Aztán úgy 10 évesen Apám rávezetett a programozásra. Előbb csak kis grafikák (sprite-ok) röpködtek a képernyőn, később komplett játékok születtek és demók, sőt, kezdetleges könyvelő és raktárnyilvántartó programok is.
Ma vezető szoftverfejlesztő vagyok egy nagy banknál, és hát szerényen, nincs gondom anyagiakra.
Nem tudom, hogy alakul a dolog, ha jóapám annakidején nem támogat, hanem tilt, szabályokat állít a gépezés és közém? Nyilván én is eljártam bicajozni, meg a folyópartra békázni, de lényegesen többet "kockultam" mint társaim - akik, hát nem szép dolog, de többnyire buszvezetők, alkalmi munkások, netán hétköznapi alkalmazottak lettek.
Ja, a legjobb barátom és oszt.társam is egy saját informatikai céggel keresi halálra magát manapság, épp nemrég láttam a profilját.

Szóval akár hogy is nem szeretnénk, ez a jövő. Sőt, a jelen, hisz ma is már szinte mindent az informatika irányít. Már kávét sem tudsz főzni, csak programozott géppel. Az otthonunk is okos, az autónk is, már a budi is lassan. És ezeket valakik programozzák, karbantartják. Én úgy gondolom, ésszerűbb és előremutató egy olyan gyereket felnevelni, aki otthonos az informatikában, és esetleg a kisujjában lesz a dolog, mikor kikerül a nagybetűs ÉLETbe.

Bejegyzés: Tiltsam vagy engedjem? - korunk gyermekei és az elektronika

xaba99 · http://landf.blog.hu 2018.04.25. 16:14:19

"Sőt, az sem árt, hogy amikor megkapja a kiskamasz élete első telefonját, vagy bármilyen elektronikai kütyüjét, írásbeli szerződést köttök, melyben lefektetitek, hogy a telefon tulajdonjoga nem az övé, csak a használati joga, így bármikor fenntartjátok a jogot a telefon visszavételére. Ezzel elkerülhető, hogy a 8-10 éves csemete a szemedbe kiabálja, hogy nincs jogod elvenni a telefonját. Mert enélkül a megállapodás nélkül igaza van. A magántulajdon megsértése nem jó példa!"

Az, persze. Gondolom közjegyző előtt...

Bejegyzés: Tiltsam vagy engedjem? - korunk gyermekei és az elektronika
süti beállítások módosítása