Mítoszok csatája

Jön a vílágegyetem első online mítoszok csatája! Magyarországtól Delhin át Tokióig és Washingtonig mindenhonnan láthatóak és hallhatóak lesz!

Dátum: FEBRUÁR 26! (fb esemény)

És hogy mit jelent mindez?

Nyolc mesemondó, nyolc mítosz, egy Zoom, és négy jótékony cél!

Amíg a közönség egy értékes előadást kap, nyolc felejthetetlen mítoszt, nyolc mesemondó tolmácsolásában, addig egyben egy jótékony célt is támogat. 

Míg a Mítoszok témája "Bezárva", addig kinyílik egy ajtó, hogy segíthessék azokat, akik igazán rászorulnak, és szükségük van rá.

A mondás, hogy "Ha egy ajtó becsukódik, kinyílik egy másik" ebben a fantasztikus kezdeményezésben hatványozottan igaz.

135866164_3515885518467072_8110466191878596134_o.jpg

(kép forrása: facebook)

A MythOff nemzetközi mesemondó rendezvénysorozat, mely a világ mitológiáit hozza el élőszóban, szórakoztató keretek között felnőtt közönségeknek. Nyolc mesélő, nyolc történet – a díjakat pedig a közönség szavazatai alapján osztjuk ki!

A mesemondók:

  • Bumberák Maja
  • Dala Dániel
  • Gregus László
  • Hajós Erika
  • Nagy Enikő
  • Stenszky Cecília
  • Varga-Fogarasi Szilvia
  • Zalka Csenge Virág

img_2720.JPG

(kép forrása: internet)

A Mítoszok csatája felnőtteknek szóló mesemondó rendezvény. Zalka Csenge jóvoltából 2011 óta rendezik meg itthon, külföldön régebbre vezethető vissza ez az érdekes, itthon mégis kevésbé ismert színpadi műfaj. 

A mítoszokat párokban adják elő a mesemondók. Minden pároshoz tartozik mindig egy egy vicces kérdés, persze a mítoszokhoz kapcsolódóan, mégis a nézőt/hallgatót megérintő kérdések, mint pl. "Melyik rémséget fogadnád fel bébiszitternek? A vagy B mítosz szörnyetegét?" A néha meglepő és fordulatos válasz mindig a közönségtől érkezik.

A rendezvény online elérhető

HOGYAN VEHETSZ RÉSZT RAJTA?

  1. Válassz egy szervezetet az alább található felsorolásból!
  2. Utald át nekik a jegyed árát (legalább 1500 Ft-ot)
  3. Töltsd ki a regisztrációs űrlapot: https://forms.gle/X1npfPBRSFspY9HPA
  4. Küldd el Zalka Csengének az igazolást, hogy az adományt elküldted!
  5. Vegyél részt az eseményen zoommal

Itt megtalálhatóak a támogatandó szervezetek. Mint például a Bagázs Közhasznú Egyesület: “Mi a BAGázsnál egy olyan társadalmban hiszünk, ahol mindenkinek lehetősége van arra, hogy elérje a céljait, ha tesz azok megvalósításáért. A telepeken élő romákat fejlesztjük annak érdekében, hogy képesek legyenek megfogalmazni és lépéseket tenni céljaik eléréséért. Emellett érzékenyítjük a többségi társadalom tagjait, hogy befogadóbbá és elfogadóbbá váljanak.” Vagy a Világszép Alapítvány, mely gyermekotthonokban élő gyermekeket támogat rendszeres mesemondással, nyári táborokkal, önkéntes mentorokkal, és sok más, inkluzív élménypedagógiai programmal.

A Tekergő Meseösvény Egyesület: "Mesemondó programok erdélyi szórvány magyar településeken.
Célunk, hogy rászoruló, erdélyi magyar szórvány településekre is el tudjuk vinni a
népmeséket, a magyar nyelvű mesemondást. Szeretnénk minél több rászoruló gyermeknek ingyenes részvételi lehetőséget biztosítani programjainkon és minél több magyar intézménybe eljutni, például óvodákba, iskolákba."

A Kántorjánosi központjában található Biztos Kezdet Gyerekház olyan kisgyermekes családokat segítő intézmény és közösségi hely, amely hozzájárul a szegénység újratermelődésének megakadályozásához

Regisztráljatok még ma, így két legyet üthettek egycsapásra. Egy izgalmas és szórakoztató, mégism tanulságos mítoszcsatát és egyben egy jótékony ügy támogatását.